10 Μαρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΔΥΕ: Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας

Οι εξελίξεις, που είναι σε εξέλιξη από τους ιμπεριαλιστές για τη Λιβύη, κάνουν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική για το λαό της χώρας μας μιας και απ' ό,τι φαίνεται η επέμβαση των ΝΑΤΟικών είναι προ των πυλών.

Η κυβέρνηση, από την ως τώρα στάση της και τις δηλώσεις των υπουργών της, αποδεικνύει ότι για άλλη μια φορά θα σταθεί στο πλάι των ιμπεριαλιστών και θα στηρίξει την επέμβαση. Γι' αυτό στη Σούδα έχουν συσσωρευτεί ναυτικές δυνάμεις έτοιμες να επιβάλουν ναυτικό αποκλεισμό και να στηρίξουν τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, όπως απαιτεί η ΕΕ και θα πράξει το ΝΑΤΟ με την κάλυψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στους ιμπεριαλιστικούς αυτούς σχεδιασμούς η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό και σέρνει τη χώρα σε νέους τυχοδιωκτισμούς σε βάρος του λαού της Λιβύης.

Η ελληνική εμπλοκή στις εξελισσόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ είναι άμεση, καθώς στα ΝΑΤΟικά ιπτάμενα ραντάρ, που απογειώνονται και από το Ακτιο, συμμετέχουν ελληνικά πληρώματα, ενώ έχει διατεθεί στο ΝΑΤΟ ο ελληνικός εναέριος χώρος και το ελληνικό FIR. Ταυτόχρονα δύο φρεγάτες έχουν ήδη ενταχθεί στη ΝΑΤΟική αρμάδα, που πλέει μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Και όλ' αυτά με το προκλητικό επιχείρημα της εφαρμογής των "συμβατικών υποχρεώσεων" της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, που συνεχώς διακηρύττει η κυβέρνηση, και το παρουσιάζει σαν κατοχύρωση του "διεθνούς ρόλου της χώρας".

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η όποια επέμβαση σκοπό έχει την εξασφάλιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και επιδιώκει το πνίξιμο της λαϊκής εξέγερσης, για να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της περιοχής από τους ιμπεριαλιστές. Γι' αυτό η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει κατηγορηματικά την πολιτική της κυβέρνησης και την καλεί άμεσα να κλείσει οριστικά τη βάση της Σούδας, που αποτελεί "ορμητήριο" των ιμπεριαλιστικών σχεδίων καθώς και εστία ανάφλεξης πολέμου και κινδύνου για τους λαούς της περιοχής. Να σταματήσει να επικαλείται τα κάθε είδους προσχήματα, που στήνει η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, και να αποσύρει όλες τις ελληνικές δυνάμεις, υλικές και έμψυχες, από τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.

Καμία εμπλοκή. Καμία συμμετοχή. Να εμποδίσουμε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση και να στηρίξουν την αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟική δράση του φιλειρηνικού κινήματος, της ΕΕΔΥΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: