21 Μαρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της ΕΕΔΥΕ τόσο για την προετοιμαζόμενη το τελευταίο διάστημα επίθεση ενάντια στη Λιβύη, όσο και την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Οι μάσκες έπεσαν. Ο νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεκίνησε.

Η συμμετοχή της Ελλάδας αυτή τη φορά είναι πρωτοφανής σε παραχωρήσεις. Βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ραντάρ, πολεμικά πλοία και ό,τι άλλο ζητηθεί, προσφέρεται χωρίς δισταγμό και με πλήρη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Για 1η φορά συμμετέχουν και μαχητικά αεροσκάφη σε πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων μας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν είναι μεγάλη. Οι εξελίξεις απρόβλεπτες. Τα περί "ανθρωπιστικής βοήθειας", μύθος και υποκρισία με στόχο να καλύψουν τη στρατιωτική συμμετοχή της χώρας μας. Δεν πείθουν κανέναν τα περί "συμβατικών υποχρεώσεων" προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, ούτε ότι δήθεν δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο αλλά στηρίζουμε τις συμμαχικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στην επιτήρηση, αναχαίτιση και τον έλεγχο του εναέριου χώρου.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και ολόκληρο τον λαό μας σε επαγρύπνηση, συντονισμό και συμμετοχή σε κάθε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσει κάθε είδους συμμετοχή στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να κλείσει έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ξένες βάσεις, όπου υπάρχουν.
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Να μην γίνει εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή και φυσικά καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και σε άλλες "ειρηνευτικές αποστολές" των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά των λαών

Δεν υπάρχουν σχόλια: