22 Μαρ 2011

ΚΝΕ: Το «δίκαιο» των μονοπωλίων επιβάλλει την επέμβαση

Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας. Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, αποτελεί "αυγή" μιας νέας "Οδύσσειας" για τους λαούς όλης της περιοχής. Μιας "Οδύσσειας" που περιλαμβάνει αδυσώπητους ανταγωνισμούς για τις αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, πολέμους, κρίσεις, πείνα και δυστυχία. Ακόμη και οι κυβερνήσεις της ΕΕ που δεν συμμετέχουν ενεργά, συναινούν.

Είναι υποκρισία το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών, μαζί και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ότι το ενδιαφέρον τους είναι "ανθρωπιστικό". Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα είναι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Λιβύης. Οι δολοφόνοι των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και άλλων λαών σ' όλο τον κόσμο δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Είναι αυτοί που στήριζαν μέχρι τώρα τον Καντάφι, που συνεργάζονταν με αυταρχικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ανάλογα πάντα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.

Είναι ειρωνεία να μας μιλούν για "ελευθερία" και "δημοκρατία", να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο οι μακελάρηδες των λαών. Η δημοκρατία τους δεν είναι άλλη από αυτή της ιμπεριαλιστικής βίας, της καθυπόταξης των λαών. Μιλούν για ελευθερία και εννοούν την ανεμπόδιστη δράση τους για το μοίρασμα των αγορών, για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αιματοκυλούν και να σφάζουν λαούς για να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό είναι το δίκαιο που επικαλούνται. Είναι το δίκαιο των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Μεγάλες ευθύνες έχουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει και εμπλέκει τη χώρα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η ΝΔ και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη που συναινούν. Τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης υπηρετούν, που επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή. Η συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Τα γεράκια του ιμπεριαλισμού που εξαπολύουν τον πόλεμο στο λαό της Λιβύης είναι τα ίδια γεράκια που κατασπαράσσουν τον πλούτο των εργατών σε όλο τον κόσμο, είναι αυτά που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους λαούς και τους εκμεταλλεύονται με μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις και μισθούς πείνας. Είναι αυτά τα γεράκια που ετοιμάζουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που τα θέλουν στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια, στην αμορφωσιά, στην ανεργία.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και τους μαζικούς της φορείς σε άμεση καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, σε αγωνιστική αντίδραση και επαγρύπνηση. Καλούμε τη νεολαία να σταθεί αλληλέγγυα στο λαό της Λιβύης που είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχει ανάγκη από λύκους για να τον φυλάνε.

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ.

Να κλείσουν αμέσως οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Ακτιο.

Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τη δική τους προοπτική, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: